Materiály používané v polovodičových batériách

2024-04-30

 Materiály používané v polovodičových batériách

     Pevná batéria má veľmi významnú výhodu, pretože pevný elektrolyt nahrádza organický elektrolyt, ktorý môže v tradičnej lítium-iónovej batérii explodovať, čím sa rieši dilema vysokej hustoty energie a vysokej bezpečnosti, čo eliminuje „nepokoj z batérie“ elektrických používateľov vozidiel a dokonca sa očakáva, že dosiahne rýchle nabíjanie.


     Vďaka nepretržitému úsiliu vedcov by sa doteraz malo povedať, že technológia pevných batérií nemá žiadne neprekonateľné technické prekážky, ale stále existujú technické problémy, ktoré treba vyriešiť. "Základnou technológiou polovodičových batérií je technológia materiálov s pevným elektrolytom na dosiahnutie vysokej iónovej vodivosti a pokročilá výrobná technológia na dosiahnutie nízkoimpedančného rozhrania pevná látka-pevná látka." Pokiaľ ide o materiály s pevným elektrolytom, profesor Kanno Yuji z Tokijského technologického inštitútu v Japonsku vynašiel v roku 2011 sulfidový pevný elektrolyt s iónovou vodivosťou 10-2S/cm pri izbovej teplote (prekonal tradičné organické elektrolyty).


     Táto technológia sa stala technickým základom spoločnosti Toyota Motor, vedúcej spoločnosti v industrializácii polovodičových batérií. V porovnaní so sulfidovým pevným elektrolytom má oxidový pevný elektrolyt viac výhod vo vysokej bezpečnosti a ľahkej výrobe, ale zlepšenie iónovej vodivosti pri izbovej teplote je stále problémom storočia.


X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy